Een krant in Nieuw-Zeeland heeft dinsdag de verkeerde filmmaker doodverklaard op de voorpagina. In de aankondiging van een artikel over de overleden striptekenaar Stan Lee, die maandag overleed, werd per ongeluk de naam Spike Lee gebruikt.

Meerdere media maakten dinsdag melding van de vergissing, maar ook merkten veel media op dat Stan Lee, die een groot gevoel voor humor had, vermoedelijk erg gelachen zou hebben om de blunder.

Stan Lee, die 95 jaar oud werd, was de geestelijk vader van een groot aantal successtrips, zoals Iron Man, X-Men, Spider-Man, Thor, The Hulk en Black Panther. Hij was een van de oprichters van uitgeverij Marvel en wordt gezien als een van de belangrijkste tekenaars van de twintigste eeuw.

De 61-jarige regisseur Spike Lee geldt als een van de belangrijkste geëngageerde filmmakers van de VS. Hij brak begin jaren negentig door met zijn drama Do the Right Thing en maakte sindsdien een groot aantal films met als overkoepelend thema de achterstelling van Afro-Amerikanen op diverse fronten. Zijn laatste film, BlacKkKlansman, was deze zomer een grote hit in bioscopen over de hele wereld.