Nog op zoek naar een goede film, serie of spelshow voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Reportageserie: Ellie Lust: Bizarre Zaken

22.00-23.00 uur op ID

Ellie Lust, die haar politiebaan inruilde voor een tv-carrière, behandelt elke week een bizarre zaak uit de Verenigde Staten; van oplichting en vermissing tot moord. Deze zaken vergelijkt ze, waar mogelijk, met een soortgelijke Nederlandse zaak. Lust is de eerste Nederlandse presentator van Investigation Discovery, een zender waar je normaal gesproken vooral buitenlandse misdaadshows ziet.

Op Netflix staan talloze truecrimeshows: dit zijn de tien beste.

Religieus programma: De grootste Bijbel van Nederland

20.35-21.55 uur op NPO 1

De EO zet de Bijbel in het zonnetje, omdat het boekwerk vierhonderd jaar geleden voor het eerst vertaald zou zijn naar het Nederlands. De opdracht tot vertalen werd inderdaad gegeven in 1618, het boek (De Statenbijbel) zag pas in 1637 het levenslicht.

Talentenjacht: De Designdroom

21.30-22.30 uur op SBS6

Het eerste seizoen van talentenjacht De Designdroom scoorde een half miljoen kijkers, dus mag presentator Jeroen van der Boom nogmaals aan de slag. Welke creatieveling weet de tweekoppige jury te overtuigen? Alles voor de titel De beste interieurdesigner van 't land.

Documentaire: Genaaid

20.25-21.15 uur op NPO 3

Jennifer Hoffman, bekend van onder meer De Luizenmoeder, vliegt met vijf beginnende modeontwerpers naar Myanmar om met eigen ogen te zien hoe kleding gemaakt wordt. Een confronterende ontdekkingsreis naar de schaduwkant van de mode-industrie.

Amusementsprogramma: Het leven is een jurk

21.15-21.50 uur op NPO 3

Victoria Koblenko gaat de komende zes weken met bekende Nederlandse vrouwen op bezoek bij fashiondesigners om de jurk van hun leven te maken.

Benieuwd naar het streamingaanbod? Deze films en series verschijnen in november op Netflix.