Nog op zoek naar een goede film, serie of spelshow voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Thriller: Elle

22.10 - 0.20 uur op NPO 3

De voor een Oscar genomineerde Isabelle Huppert is een succesvolle zakenvrouw die op een kwade dag wordt verkracht door een gemaskerde indringer in haar huis (lees hier een recensieoverzicht). Ze spoort hem op, maar dan neemt de film een wending die alleen Paul Verhoeven tot een goed eind kan brengen.

Documentaire: Ozon hole: How We Saved the Planet

23.40 - 0.35 uur op NPO 2

Weet je nog wat Ronald Reagan en Margaret Thatcher in de jaren tachtig deden voor de planeet? Het verbieden van stoffen die schadelijk zijn voor het milieu klinkt nu heel logisch, maar was dertig jaar geleden baanbrekend.

Misdaadserie: Flikken Rotterdam

20.35 - 21.30 uur op NPO 1

Officier van justitie Hein Berg en Charlie lijken van de aardbodem verdwenen. Collega-officier Kiki Ruijters moest haar zoektocht naar vastgoedbaron Frits Nekke begin dit seizoen al met de dood bekopen. Alle reden tot zorgen dus in deze finale van het derde seizoen van Flikken Rotterdam.

Na Flikken op zoek naar een nieuwe show? Deze Netflix-films en -series komen in november online.

Documentaireserie: 80 Jaar oorlog

21.05 - 22.00 uur op NPO 2

Ook aan de Tachtigjarige Oorlog kwam uiteindelijk een einde. Nog één keer trekt Hans Goedkoop het land in om de overblijfselen van de lange oorlog op te zoeken en te bespreken.

Actiefilm: Unstoppable

20.30 - 22.25 uur op RTL 7

Voor een actiefilm over een onbemande, op hol geslagen trein hoef je geen ingewikkeld scenario te bedenken. Gelukkig gaat het om een - nogal knullig - op hol geslagen trein, de ravage die hij aanricht en de helden die hem moeten stoppen. Lees hier de recensie.

Zin in meer actiefilms? Dit zijn de 10 beste actie-sequels ooit.