Voormalig Utopia-bewoner Billy Bakker vervangt de zwangere Joëlle Witschge in het RTL5-programma Boxing Stars. De commerciële zender belooft bovendien de hoeveelheid reclameblokken in het nieuwe programma terug te brengen.

Billy Bakker bokst in de derde aflevering die RTL5 volgende week live uitzendt tegen YouTuber Mascha Feoktistova. RTL moest op zoek naar vervanging voor Witschge, die zich terugtrok toen bleek dat zij zwanger is.

Andere duels in de aflevering van volgende week zijn Jebroer tegen Joey Spaan (Matsoe Matsoe) en e-sporter Koen Wijland tegen rapper Keizer.

Woensdagavond is de tweede aflevering van Boxing Stars te zien. Michael Boogerd en Thomas Cox boksen tegen elkaar, net als Juvat Westendorp en Rick Brandsteder. Bij de vrouwen wordt de bel geluid voor Michella Cox en Amanda Tsatsos.

Ook de kandidaten voor de vierde aflevering zijn al bekend. Dat zijn Carlos Platier Luna (Expeditie Robinson) versus Brace en choreograaf Dan Karaty tegen musicalacteur Tommie Christiaan. Bij de vrouwen stappen Jennifer de Jong en Saar Koningsberger in de ring.

Eerste uitzending trok 273.000 kijkers

Het nieuwe programma van RTL5 ging vorige week van start met 273.000 kijkers. Het waren echter niet de gevechten die het meest werden besproken op sociale media; veel kijkers beklaagden zich op Twitter over de hoeveelheid reclameblokken, onder meer tijdens de wedstrijden.

"Naar aanleiding van de reacties brengen we de hoeveelheid reclameblokken terug", laat een woordvoerder weten. Nieuw zijn ook de livestreams die tijdens de breaks op Instagram zijn te zien.