Beau van Erven Dorens is de nieuwe gasthoofdredacteur van LINDA.man, de 'mannenvariant' van het populaire tijdschrift. De presentator vond het ontzettend leuk om aan het blad mee te werken, maar zou niet elke maand een tijdschrift willen maken, zoals Linda de Mol wel doet.

"Ik heb van jongs af aan al veel geschreven", vertelt Van Erven Dorens in gesprek met NU.nl. "Ik heb columns geschreven (onder meer voor het Haarlems Dagblad en Nieuwe Revu, red.) en blaadjes gemaakt (hij maakte het beruchte studentenblad Propria Cures, red.). Ik heb er wel gevoel voor en ik hou ervan, maar ik denk dat de markt inmiddels wel verzadigd is. Je hebt al de Wendy, 'de Chantal', niemand zit te wachten op 'Beau'."

De presentator heeft voor het maken van het nummer meerdere brainstormsessies gehad en zodoende kwamen ze uit op het thema Vallen en opstaan. "We zijn al maanden geleden begonnen met brainstormen en wilden iets maken dat echt is, met echte dingen en verhalen waar je echt van staat te kijken. Het merk LINDA houdt van de waarheid en dat rauwe past ook goed bij mij."

Uiteindelijk heeft Van Erven Dorens samen met de hele redactie de gehele inhoud bepaald. "Tot en met de laatste columnist. Ik wil niet overdrijven, maar er komt wel echt veel kijken bij het maken van zo'n blad."

Van Erven Dorens interviewde Roxeanne Hazes

Voor de speciale LINDA heeft Van Erven Dorens mensen gezocht die een verhaal hebben dat goed bij het thema past. Zo staat er een artikel in over kantoormedewerkers die onder invloed van drank of drugs hun werk deden en zelf interviewde hij zangeres Roxeanne Hazes. 

"Mensen die zichzelf hebben gevonden terwijl ze naar beneden aan het storten waren", vertelt de presentator. "Ze hebben allemaal wat meegemaakt."

"Roxeanne ken ik een beetje, het is een vrouw die zichzelf zo gevonden heeft in de geweldige nieuwe muziek die ze maakt. Ze heeft weten te ontsnappen uit de schaduw van haar vader en doet nu eigenlijk hetzelfde als wat hij destijds deed. Geweldig hoe ze dat heeft opgepakt."

Van Erven Dorens is geen onbekende van De Mol en haar blad. Hij de De Mol zijn goed bevriend en ook haar tijdschrift leest hij graag. "Ik lees ze bijna allemaal. Een heerlijk blad om mee op reis te nemen. En de fotografie is prachtig, het zijn de allermooiste foto's van de wereld. De fotosessie met Roxeanne heeft zes uur geduurd. Zij kan dat allemaal wel aan, maar ik vond het heel moeilijk om mijn concentratie erbij te houden."