Het nieuwe programma Praat Nederlands met me is zaterdagavond van start gegaan met ruim 1,2 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De taalquiz op RTL 4, gepresenteerd door Art Rooijakkers, valt daarmee net buiten de kijkcijfer top drie.

De top 10 van best bekeken programma's op de zaterdagavond werd gedomineerd door NPO1 en RTL4, met respectievelijk zeven en drie titels in de lijst. Het NOS Journaal van 20.00 uur werd door de meeste mensen bekeken (1,6 miljoen), gevolgd door Studio Sport Eredivisie (1,4 miljoen) en het NOS Journaal van 18.00 uur (1,3 miljoen).

In Praat Nederlands met me nemen drie teams met bekende Nederlanders en Belgen het tegen elkaar op in zes verschillende spelrondes. Georgina Verbaan, Jeroom Snelders en Martijn Koning, die afwisselt met Pieter Derks, zijn de vaste teamcaptains. Zij krijgen iedere aflevering hulp van een andere BN'er.

In de quiz worden alle nieuwe vormen van taal behandeld. In de eerste aflevering waren Monica Geuze, Sander Schimmelpenninck en Martine Sandifort te gast.

De quiz is de tweede presentatieklus van Rooijakkers bij zijn nieuwe werkgever RTL.  Eerder presenteerde hij Holland - België, maar dat werd niet erg goed bekeken.

Rooijakkers maakte deze zomer de overstap van AVROTROS naar RTL.

Zo worden kijk- en luistercijfers berekend
90
Zo worden kijk- en luistercijfers berekend