Het Rode Kruis heeft ruim 118.000 mensen in Afrika kunnen helpen met de 5,3 miljoen euro die de actie 3FM Serious Request 2017 heeft opgeleverd.

De actie, die zich vooral rondom het Glazen Huis in Apeldoorn afspeelde, was gericht op het weer samenbrengen van mensen die elkaar kwijt zijn geraakt in een noodsituatie. De opbrengst werd besteed in Nigeria, Zuid-Soedan, Democratische Republiek Congo en Ivoorkust.

Zo werd onder meer geregeld dat mensen zonder telefoon toch even konden bellen. Ook konden mensen opsporingsverzoeken uitzetten bij het Rode Kruis. In de eerste helft van 2018 waren er al 418 geslaagde opsporingsverzoeken en werden tachtig kinderen herenigd met hun familie. 

Ook de komende editie zet 3FM zich met Serious Request in voor het Rode Kruis. De opzet is wel veranderd: zo is er geen Glazen Huis meer. Teams van dj's trekken het land in om lopend allerlei acties te bezoeken en uiteindelijk uit te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, het hoofdkwartier.

Dit jaar wordt geld opgehaald voor drie doelen: noodhulp bij conflicten, bescherming tegen natuurgeweld en reanimatie en AED's.

Kaltum verloor 25-jarige dochter tijdens vlucht voor Boko Haram
106
Kaltum verloor 25-jarige dochter tijdens vlucht voor Boko Haram