De vernieuwde dinsdagavond van RTL 4 is met goede cijfers van start gegaan. Televizier-Ring-winnaar Beau van Erven Dorens behaalde bijna 1,2 miljoen kijkers met zijn nieuwe programma The Rotterdam Project.

Het nieuwe seizoen van Verslaafd begon met ruim een miljoen belangstellenden, blijkt woensdag uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het beter bekeken 'voorprogramma' zorgde ook voor meer kijkers voor RTL Late Night met Twan Huys. Naar de talkshow keken dinsdag 443.000 mensen. Dat zijn bijna twee keer zo veel kijkers als op maandag.

Op SBS6 keerde na vijf jaar afwezigheid Waar is de Mol? terug op televisie. Naar de eerste aflevering van het programma van Johnny de Mol keken 650.000 mensen.

Robert Jensen startte ondertussen op RTL 5 met zijn nieuwe show. Daar stemden 322.000 mensen op af, wat niet genoeg was voor een plek in de lijst van 25 best bekeken programma's. Ook Lauren Versters aftrap van haar nieuwe seizoen Lauren! viel met 102.000 kijkers buiten de lijst.

Het NOS Journaal van 20.00 uur was opnieuw het best bekeken programma (2,1 miljoen kijkers), gevolgd door Opsporing verzocht en De wereld draait door (beiden 1,3 miljoen).