Olcay Gulsen (37) zegt dat ze door haar deelname aan Wie is de Mol? begin dit jaar uiteindelijk durfde te stoppen bij haar eigen modelabel Supertrash.

"Ik hapte meteen toe toen ik werd gevraagd, al vond ik het doodeng mijn telefoon te moeten inleveren", vertelt Gulsen vrijdag aan het AD. Eind februari stopte Gulsen als CEO bij Supertrash, maar in 2017 kwam het bedrijf al in zwaar weer terecht. De problemen bij het bedrijf noemt de presentatrice niet als reden van haar vertrekt.

"Het voelde als bevrijding om drie weken lang niet met mijn bedrijf bezig te zijn. Het was een van de mooiste ervaringen van mijn leven. Eenmaal terug in Nederland stapte ik weer op die trein, zette ik mijn sterke gezicht weer op en beantwoordde ik weer drie- tot vijfhonderd mails per dag."

In februari schoten nieuwe aandeelhouders het bedrijf te hulp met een kapitaalinjectie van enkele miljoenen euro's. Afgelopen maart moest toch faillissement worden aangevraagd. De houdstermaatschappij Wayahead BV werd een week eerder al failliet verklaard. Er werkten ongeveer zestig medewerkers bij SuperTrash. Voor hen is in maart al ontslag aangevraagd.

Groep investeerders neemt Supertrash deels over

Een deel van de activiteiten van het failliete modemerk krijgt een doorstart. Een groep investeerders neemt onder de naam ST.Art BV "een zo groot mogelijk deel van de activiteiten" over. De bv is hier speciaal voor opgericht. De investeerders zijn van plan om de winkels van het modemerk in Breda en Roermond te behouden. Of er een toekomst is voor de filialen in Laren, Utrecht en Arnhem, wordt nog bekeken.

Achteraf gezien had Gulsen al eerder moeten stoppen, vindt ze. "Ik werd al een tijd erg ongelukkig van de verplichte zakelijke en financiële nummers. Ik dacht: sterke mensen zetten door, die geven niet op. Nu denk ik dat sterke mensen een keus durven te maken. Ik had twee jaar eerder al moeten stoppen." Eerder zei de presentatrice in Het Parool: "Wie is de Mol? heeft me doen besluiten dat ik niet langer een slaaf wil zijn van mijn eigen gecreëerde gevangenis."

Gulsen deed eerder dit jaar mee aan Wie is Mol?. Momenteel is ze te zien bij RTL Boulevard en Beter Laat Dan Nooit.