De jubileumuitzending van Tussen Kunst en Kitsch was woensdag het grote kijkcijferkanon op televisie. Naar het NPO 1-programma keken bijna twee miljoen mensen, waarmee het op primetime ruimschoots de concurrentie voorbleef, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Tussen Kunst en Kitsch bestaat 35 jaar. Vanwege het jubileum werd een speciale uitzending gemaakt vanuit het Rijksmuseum in Amsterdam.

RTL4 wist op hetzelfde tijdstip 623.000 kijkers te trekken met Gordon in Wonderland. Het nieuwe seizoen van Van der Vorst Ziet Sterren ging later op de avond van start met 677.000 kijkers.

Op SBS6 volgden op primetime 437.000 mensen de laatste avonturen van de familie Roelvink in De Roelvinkjes: Effe Geen Cent Te Maken.

Ondertussen weet de kijker de nieuwe acteertalentenjacht van SBS nog steeds niet te vinden. Woensdag keken er 212.000 mensen naar Filmster Gezocht, enkele duizenden meer dan vorige week, maar veel te weinig voor een plaats bij de best bekeken programma's van de dag.