Luchtvaartmaatschappij EgyptAir gaat alle edities van het oktobernummer van haar eigen tijdschrift weghalen uit de vliegtuigen. 

Ook zullen er geen nieuwe edities van het blad worden gedrukt, meldt The Hollywood Reporter dinsdag.

Het blad bood vorige week excuses aan voor een bizar interview met actrice Drew Barrymore. Dit interview verscheen in het tijdschrift dat het bedrijf aan passagiers in toestellen aanbiedt.

Het artikel werd vorige week veelvuldig online gedeeld, omdat er vreemde passages in stonden. Een woordvoerder van de actrice stelde met klem dat Barrymore nooit een interview aan EgyptAir heeft gegeven.

De uitgever blijft bij zijn standpunt dat er wel een interview heeft plaatsgevonden, maar dat er een aantal fouten zijn ingeslopen door het vertalen van de tekst van het Arabisch naar het Engels, meldt de BBC.

Het gesprek met Barrymore zou in het Engels hebben plaatsgevonden. De tekst zou vervolgens naar het Arabisch zijn vertaald en daarna weer zijn terugvertaald naar het Engels. "Het spijt ons dat dit mogelijk een groot artiest als Drew Barrymore heeft beledigd", stelde hij.

Blad schreef over 'instabiele relaties' van actrice

In de tekst stond onder meer dat Barrymore "vrijwel haar hele leven instabiele relaties heeft gehad". Ook zou ze hebben gezegd nu definitief te kiezen voor een leven als huisvrouw. Daarnaast deed de actrice in het artikel onsamenhangende uitlatingen over vrouwen met overgewicht.

Eerder stelde de uitgever al dat het geen exclusief interview zou zijn geweest, maar dat de schrijver van het artikel de quotes had van een persconferentie.