De uitzending van RTL Late Night met Twan Huys, waarin een voor- en tegenstander van Zwarte Piet aan tafel zaten, heeft voor een opleving van de kijkcijfers gezorgd. Vrijdagavond keken er 592.000 mensen naar de talkshow.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. 

Huys had in zijn programma Jenny Douwes uitgenodigd, het 'boegbeeld' van de blokkeeractie op de dag van de sinterklaasintocht vorig jaar. Zij wordt door het OM aangeklaagd voor opruiing. 

Zonder dat zij het wist, schoof ook een antizwartepietactivist aan. Dat leidde tot een heftige discussie tussen de gasten. "Je had mij een woord gegeven en daar houd je je niet aan. U had mij duidelijk moeten maken dat zij hier aan tafel zouden komen zitten", zei Douwes tegen Huys.

Twan Huys nodigt anti-zwarte piet-demonstrant uit aan tafel
313
Twan Huys nodigt anti-zwarte piet-demonstrant uit aan tafel

'De Late Night-tafel van Twan Huys is van iedereen'

RTL reageerde na de uitzending en liet weten dat "de Late Night-tafel van Twan Huys van iedereen is".

De kijkcijfers van The Talent Project blijven deze week wederom steken onder een miljoen kijkers. De vierde aflevering van de talentenjacht op RTL4 trok 876.000 kijkers. Het best bekeken programma van de vrijdagavond was het NOS Journaal van 20.00 uur (1,8 miljoen), gevolgd door 2 voor 12 (1,2 miljoen) en De Wereld Draait Door (1,1 miljoen).