Art Rooijakkers had na de presentatie van het programma Operatie NL Fit het gevoel dat hij diepgang moest geven aan een goedkoop programma.

De presentator vond dat de publieke omroep AVRO (toen nog zonder TROS, red.) misbruik had gemaakt van zijn loyaliteit. "Ja, dat gevoel heb ik daar achteraf gehad. Daar heb ik me gebruikt en misschien zelfs wel misbruikt gevoeld."

"Ik vind het fijn om met mensen te werken die ik een warm hart toedraag. We hoeven geen vrienden te zijn, maar ik zet echt wel een stap extra voor je als ik je een toffe kerel vind. Dat verwacht ik andersom ook", vertelt hij in de auto van NU.nl.

"En dan komt het des te harder aan als mensen dat andersom niet doen. Dan kan ik echt oprecht gekrenkt, teleurgesteld en boos en beledigd zijn en rancuneus as hell worden."

Rooijakkers hecht aan gemaakte afspraken

Rooijakkers vindt het ook niet prettig werken als gemaakte afspraken worden teruggedraaid. Dat is ook gebeurd bij het programma Operatie NL Fit, dat hij maakte voor zijn vorige werkgever.

"Als ik een programma maak met mensen met wie ik al langere tijd samenwerk, zoals NL Fit, en we hebben daar bepaalde afspraken over gemaakt, en bij het eerste zuchtje tegenwind - namelijk slechtere kijkcijfers - waait iedereen de andere kant op, dan gaat het gewoon helemaal mis bij mij. Daar kan ik ook moeilijk overheen stappen."

De 42-jarige presentator stapte dit jaar over naar RTL. Hij gaat voor de zender vanaf november het programma Praat Nederlands Met Me maken, een spelshow over taal. Daarnaast gaat hij de quiz Holland-België presenteren.

In de auto met Art Rooijakkers: 'Voelde mij misbruikt door AVRO'
794
In de auto met Art Rooijakkers: 'Voelde mij misbruikt door AVRO'