Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Realityprogramma: Ik vertrek

21:30-22:25 uur op NPO 1

Vanavond in Ik Vertrek: de 42-jarige JC. In Italië heeft hij met Wendy een watermolen gekocht, die harder piept en kraakt dan een schommelstoel. Werk aan de winkel dus.

Zin in nog meer realityprogramma's? Dit zijn de beste shows op Netflix.

Spelprogramma: De Meester Kees Kwis

19:25-19:50 uur op NPO 3

Na vier Mees Kees-films en een tv-serie heeft de bekendste meester van Nederland ook een spelshow. Een schoolklas wordt in tweeën gesplitst en neemt het op tegen zichzelf. Mees Kees (Leendert de Ridder) houdt de boel samen met schoolhoofd Dreus (Sanne Wallis de Vries) in bedwang.

Populairwetenschappelijk programma: Klaas kan alles

19:50-20:23 uur op NPO 3

Klaas van Kruistum gaat in zijn eigen programma schijnbaar onmogelijke uitdagingen aan. Vanavond zoekt hij uit of hij kan vliegen.

Bekijk ook welke Netflix-films en series in oktober uitkomen.

Amusementsprogramma: All You Need Is Love

20:00-21:30 uur op RTL 4

Vanavond is het alweer tijd voor het 26e seizoen van All You Need Is Love. Met natuurlijk 'Dr. Love' Robert ten Brink als presentator en cupido.

Horrorfilm: The Conjuring

20:30-22:45 uur op Veronica

Een echtpaar betrekt met vijf dochters een krakende villa op het platteland van Connecticut. Ze ontdekken vreemde zaken: een dichtgetimmerde kelder en alle klokken stoppen met tikken om 3.07 uur 's nachts. Clichés te over, maar de uitwerking van vakman James Wan is effectief en kent bloedstollende momenten, net als deze huiveringwekkende horrorfilms.

Bekijk hier de trailer van The Conjuring
148
Bekijk hier de trailer van The Conjuring