Filmregisseur Martin Koolhoven is al meerdere keren benaderd om een serie te maken voor de BBC, maar dat heeft hij iedere keer geweigerd. Dat laat hij weten in gesprek met NU.nl.

"Ik ben niet zo heel erg van de series", aldus Koolhoven. "Ik ben al meerdere keren door de BBC en anderen gevraagd voor series, en daar heb ik iedere keer nee op gezegd, tot nu toe", gaat de filmmaker, bekend van onder meer Brimstone en Het Schnitzelparijs, verder. 

De regisseur is vrijdag voor het eerst te zien met zijn De kijk van Koolhoven. In het programma wil de 49-jarige filmmaker colleges geven over filmgenres en thema's als de spaghettiwestern, film noir, eurohorror, de postapocalyptische film, water en boten (met films als JawsWaterworld en Das Boot) en erotica.

Brimstone en Elle voor het eerst op Nederlandse televisie te zien

Koolhoven gebruikt daarnaast bestaande filmfragmenten om zijn uitleg te illustreren en zal via een speciale nabewerking ook zelf in sommige scènes te zien zijn. Na iedere aflevering van het programma wordt een door Koolhoven uitgekozen film uitgezonden, waaronder zijn eigen Brimstone en Paul Verhoevens Elle.

Beide films zullen dan voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien zijn.

De kijk van Koolhoven is vrijdag te zien op NPO 3 om 21.20 uur