Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Amusement: TV Show op reis

21:30 - 22:25 uur op NPO 1

Na de uitreiking van de Gouden Kalveren voor de beste Nederlandse filmprestaties in het afgelopen jaar, voert Ivo Niehe gesprekken met mensen uit de filmwereld.

Niet zo'n fan van lineaire tv? Deze Netflix-films en -series staan sinds afgelopen week online.

Kunst en cultuur: De kijk van Koolhoven

21:15 - 22:05 uur op NPO 3

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) geeft in De kijk van Koolhoven, een van de nieuwe programma's van oktober, zes filmmasterclasses. In de eerste aflevering staat de spaghettiwestern centraal. Volgens Koolhoven het mooiste genre dat er is.

In de auto met Martin Koolhoven: 'Alleen pussy's lopen uit bios'
733
In de auto met Martin Koolhoven: 'Alleen pussy's lopen uit bios'

Western: Brimstone

22:05 - 00:25 uur op NPO 3

Meteen na De kijk van Koolhoven komt een van zijn bekendste films: Brimstone (recensie). Liz' (Dakota Fanning, red.) leven verandert wanneer er een dominee (Guy Pierce) in het dorp verschijnt, die alles wat ze liefheeft, probeert te verwoesten. 

Filmdrama: Karakter

20:30 - 23:05 uur op RTL 8

Mike van Diem, die met Karakter een vrij imposant filmdebuut afleverde, ging vrij los om met Ferdinand Bordewijks gelijknamige boek. Jan Decleir zet misschien de mooiste rol uit zijn carrière neer.
 

Reportageserie: Expeditie Unkwown

20:30 - 21:30 uur op Discovery

Josh Gates heeft de missie om een steen met bijzondere krachten te vinden in Angkor Thom, een ommuurd gedeelte van de ruïnestad Angkor in Cambodja.