Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Reportage: Helden van de wildernis

21.30 - 22.20 uur op NPO1

Art Rooijakkers bezoekt Joeri Zwerts in Kameroen. De Eindhovenaar probeert daar door middel van bosbouw zijn favoriete dier te redden: de laaglandgorilla. Die gorilla wordt namelijk bedreigd door boskap en de jacht.

Kijk je liever on-demand? Deze Netflix-films en series kwamen afgelopen week online.

Reportage: Keuringsdienst van Waarde

20.25 - 21.45 uur op NPO3

Sojasausfabrikanten zijn het volgende 'doelwit' van de Keuringsdienst van Waarde: het consumentenprogramma neemt het zwarte goedje onder de loep. 'Natuurlijk gebrouwen' staat er altijd op het etiket. Maar bestaat er ook niet-natuurlijk gebrouwen saus?

Spelshow: Expeditie Robinson

20.30 - 21.00 uur op RTL 5

Een spannende aflevering van Expeditie Robinson, waarin Kamp Noord en Kamp Zuid een brief krijgen. Daarin het verzoek aan iedereen om zijn of haar spullen in te pakken, want sommigen van hen zullen niet meer terugkeren. Hopelijk hebben de kandidaten vooraf genoeg survivalfilms gekeken.

Animatiefilm: Dumbo

20.30 - 21.45 uur op SBS9

Het schattige olifantje Dumbo, die volgend jaar een live-actionfilm krijgt, wordt uitgelachen door andere circusdieren, omdat hij grote flaporen heeft. Hij wordt gedegradeerd tot clownsact. De kleinsten zullen het schattige verhaal waarderen en ouders nemen de moraal voor lief vanwege de prachtige muziek en animatiestijl.

Trailer Dumbo (1941)
132
Trailer Dumbo (1941)