Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Informatief programma: Herinneringen voor het leven

21.25-23.00 uur op NPO 1

Caroline Tensen staat samen met artsen, patiënten en bekende artiesten stil bij de hersenziekte dementie. Zo treedt onder anderen jazzpianist Louis van Dijk op. Bijzonder, want de 76-jarige Van Dijk heeft zelf alzheimer en nam vorige maand afscheid in het Concertgebouw.

Amusement: Filmster Gezocht (M/V)

21.30-22.30 uur op SBS6

In het nieuwe programma Filmster gezocht (M/V) gaan Frank Lammers, Isa Hoes en Tim Oliehoek samen met presentator Leontine Borsato op zoek naar de grootste allround acteur van het land.

Realityprogramma: Adam Zkt. Eva VIPS

20.30-21.30 uur op RTL5

Vanavond is het in Adam Zkt. Eva VIPS tijd voor de laatste kandidaat: radio-dj en zakenman Eric Dikeb. Twee vrouwen bezoeken hem op een eiland.

Eerste beelden  Adam ZKT Eva VIPS  seizoen 5
43
Eerste beelden Adam ZKT Eva VIPS seizoen 5

Film: Air Buddies

15.30-16.45 uur op NPO 3

Na vijf Air Bud-films, waarin de golden retriever in evenzoveel sporten uitblonk, mag de hond op zijn lauweren rusten met z'n teefje en vijf pups. Maar dan worden paps en mams ontvoerd.

Netflix zette de afgelopen tijd ook weer veel nieuwe films en series online. Deze Netflix-films en series staan sinds vorige week klaar om te 'bingen'.

Trailer Air Buddies
93
Trailer Air Buddies

Documentaire: 2Doc: Thank You for the Rain

23.05-0.05 uur op NPO 2

Vijf jaar geleden begon de Keniaanse boer Kisilu zijn dagelijks leven vast te leggen met de camera die hij kreeg van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Het resultaat is een opmerkelijke documentaire over de schokkende gevolgen van klimaatverandering voor de kleine boeren op het Afrikaanse platteland.

Wil je meer docu's zien? Dit zijn de allerbeste op Netflix.