Felix Meurders blijft toch Spijkers met Koppen presenteren, meldt BNNVARA dinsdag. Afgelopen vrijdag maakte NPO nog bekend dat de 72-jarige Meurders afscheid moest nemen van het radioprogramma. 

Meurders zou moeten plaatsmaken voor een nieuwe presentator, omdat NPO een jonger publiek wil aanboren. Op die beslissing komt NPO nu terug.

"Het afgelopen weekend hebben we gemeld dat we samen met de NPO op zoek zijn naar een nieuw radioslot voor Felix Meurders. Vandaag is duidelijk geworden dat we daar op korte termijn geen concreet uitzicht op hebben", laat BNNVARA in een verklaring weten.

"Vandaar ons gezamenlijk besluit dat Felix dit programma blijft presenteren, totdat een nieuw radioslot gevonden is. Wij gunnen Felix met zijn grote staat van dienst een mooie plek op de Nederlandse publieke radio."

Medepresentator Dolf Jansen eerder ook al teleurgesteld

Meurders is 24 jaar verbonden aan het programma en zei al eerder helemaal niet weg te willen. Hij werd gesteund door zijn medepresentator Dolf Jansen die Meurders' vertrek "kut en teleurstellend" noemde. "Het is een stukje omroeppolitiek en (ook, helaas) zoals dingen gaan", zei hij.

Spijkers met Koppen, dat aanstaande zondag het dertigjarig jubileum viert in Carré, doet het vooral erg goed onder iets oudere luisteraars. Het jubileum wordt live uitgezonden tussen 16.00 en 18.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.