Patty Brard neemt bij RTL5 de presentatie van Hotter Than My Daughter over van Gordon. De tv-persoonlijkheid nam de presentatie van het programma vijf seizoenen voor zijn rekening.

In RTL Boulevard maakte Brard het nieuws zelf bekend. "Ik ben superfan van het programma. Ik denk dat er achter elke uitdossing een verhaal zit. Ik wil ze vragen of het een tandje minder kan en hoe het komt dat ze denken dat ze die kleding aan moeten trekken om ertoe te doen", zegt de 63-jarige presentatrice.

Brard neemt de presentatie over van Gordon, die zijn opvolger veel succes wenste met een videoboodschap. "Wat een goed idee dat jij het programma gaat doen. Echt enig. Ik heb het zeven jaar gedaan, daarin vreselijk gelachen en mooie resultaten bereikt. Ik wens je veel succes en geniet van alle vrouwen die je gaat ontmoeten", aldus Gordon.

Brard gaat het programma op een andere manier invullen dan haar voorganger. "We gaan het op een serieuzere manier doen. Moeders kunnen daarnaast ook hun kinderen opgeven als ze bijvoorbeeld zijn doorgeslagen met botox."

Door haar klus bij RTL komen haar werkzaamheden bij NTR niet in gevaar. "Ik ben nog steeds welkom bij de NTR en ik ben blij dat ik het mag combineren."

Bij de NTR maakt Brard samen met Diederik Jekel het programma VetGelukkig, waarin het duo vanuit hun persoonlijke ervaringen de wetenschappelijke en culturele kanten van overgewicht onderzoekt.