Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Reportage: Onze voorouder: de Neanderthaler

19.15-20.15 uur op NPO 1

Wie kan er beter vertellen over onze voorouders dan iemand die met ze is opgegroeid? Niemand. Daarom hebben ze Gollem van Lord of the Rings gevraagd om met geavanceerde computeranimatietechnieken en een trits wetenschappelijke inzichten de neanderthalers tot leven te wekken.

Informatief programma: Wie kent mij nog?

22.30-22.45 uur op NPO 2

Het is de week tegen eenzaamheid en als je naar dit programma met Mehmet (27) uit Mijdrecht kijkt, weet je waarom een week eigenlijk te kort is voor dit nijpende probleem waar veel Nederlanders mee kampen. Bel eens aan bij de buurvrouw.

Niet zo'n fan van lineaire tv? Check dan vooral welke films en series Netflix in oktober uitbrengt.

Jeugdprogramma: Welkom in de 80-jarige Oorlog

18.00-18.25 uur op NPO 3

Het thema van dit seizoen is de Tachtigjarige Oorlog; een mooie aanleiding om voor het eerst in te schakelen.

Familiefilm: Iep!

15.30-16.45 uur op NPO 3

Het simpele stel Warre en Tine vindt een duimhoog meisje met vleugels, vertolkt door de zevenjarige Canadese Kenadie Jourdin-Bromley, die een unieke groeistoornis heeft. Na een poosje vliegt ze weg en gaan de twee op zoek. Charmanter had het boek van Joke van Leeuwen (recensie) niet verfilmd kunnen worden.

In familiefilms zitten vaak verborgen grapjes die alleen volwassenen snappen, zo ook in deze Disney/Pixar-films.

Komedie: Magic Mike XXL

20.30-22.50 uur op SBS9

Hollywood-superster Channing Tatum is drie jaar geleden gestopt met strippen en zijn oud-collega's willen ook met strippensioen gaan. Voordat het zover is, willen ze samen met Tatum meedoen aan een grote strippersbijeenkomst.