Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Misdaadserie: Flikken Rotterdam 

20:35-21:30 uur op NPO 1 

Flikken Rotterdam ligt, net als deze True Crime-documentaires op Netflix, vrij dicht bij de werkelijkheid. De aflevering van vrijdagavond focust op een mislukte plofkraak van twee jonge criminelen. Het leidt zelfs tot een bendeoorlog in de Turkse onderwereld van Rotterdam, waarbij de leiders van beide bendes worden gedood. 

Documentaireserie: 80 jaar oorlog 

21:05-22:00 uur op NPO 2 

Door deze zevendelige serie kom je alles te weten over de Tachtigjarige Oorlog. Of bezoek vanaf 12 oktober het Rijksmuseum. Dan kom je ook veel te weten over de oorlog die 450 jaar geleden begon. 
 
Voor meer docu's check je Netflix: deze films en series komen in oktober naar Netflix

Oorlogsfilm: Full Metal Jacket 

20:30-22:45 uur op SBS9 

Een meesterlijke oorlogsfilm vol actie, gebaseerd op het boek The Short Timers van Gustav Hasford. De eerste helft toont de training van een aantal mariniers, dat door de grofgebekte sergeant Ermey wordt opgeleid door harde vechtmachines. De tweede helft speelt zich in Vietnam tijdens het Tet-offensief. 
 
Deze nieuwe Netflix-films en series staan sinds afgelopen week online. 

Documentaire: Louis Theroux: The most hated family in America 

21:15-22:20 uur op NPO 3 

De bekende documentairemaker Louis Theroux bezoekt de omstreden familie Phelps. Hij moet teksten aanhoren als "homo's gaan dood", "God lacht" en "hoera voor dode soldaten." De Phelps dragen de bijnaam 'meest gehate familie van Amerika.

Thriller: The Woman In Black 

20:30-22:30 uur op RTL  8 

Harry Potter-hoofdrolspeler Daniel Radcliffe wandelt in The Woman in Black door oude gebouwen met kaarslicht en donkere gangen. Daarnaast moet hij in een vijandig gehucht formaliteiten afhandelen in een verlaten landhuis.  

Toch meer zin in Harry PotterDit wist je nog niet van de Harry Potter-films.