BNNVARA kijkt naar een mogelijke vervanger van Felix Meurders. De radiopresentator viert volgende week het dertigjarig bestaan van Spijkers met Koppen, maar moet desondanks plaatsmaken.

Volgens Peter de Vries, hoofd radio bij BNNVARA, is het programma "een ijzersterk programma met een trouwe schare vaste luisteraars". De 72-jarige Meurders maakt Spijkers Met Koppen samen met Dolf Jansen.

"Ik vermoed dat ze mij associëren met de wat oudere luisteraar die ongelooflijk fan is van Spijkers", zegt Meurders in gesprek met het AD. "Maar dat is de groep luisteraars waar Radio 2 zich niet meer op richt."

BNNVARA ontkracht dat gegeven bij monde van De Vries. "Wij willen de huidige schare fans zeker behouden, maar willen graag ook een nieuwe generatie luisteraars aanboren. Felix is een radiolegende die nog lang niet uitgespeeld is, dus voor hem zijn we aan het kijken naar een plek op een van de andere zenders."

De presentator heeft zich nog niet neergelegd bij een afscheid. "Als ze geen vervanger kunnen vinden, keren ze waarschijnlijk weer bij mij terug. Op 1 januari verandert er weer van alles, dus ik hoop snel duidelijkheid te krijgen. Ik zou het waanzinnig jammer vinden, wat mij betreft ga ik nog wel even met Spijkers door."

'We laten Felix dit jaar afmaken'

BNNVARA laat in een reactie aan NU.nl weten dat er druk wordt gezocht naar een vervanger van Meurders. "Ook zijn we in gesprek met andere zenders om Felix een andere plek te kunnen aanbieden, maar het is nog niet zeker of dat lukt. We doen ons uiterste best. We laten Felix dit jaar afmaken, maar daarna komt hij niet meer terug bij Spijkers met Koppen."

De jubileumuitzending van Spijkers met Koppen staat gepland voor 7 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.