Een aantal Hollywood-sterren heeft Amerikaanse burgers dinsdag opgeroepen zich als stemgerechtigden te registreren. Dat is in de Verenigde Staten noodzakelijk om te mogen stemmen en daarom was het dinsdag National Voter Registration Day.

Onder meer Pearl Jam, Josh Gad en Common moedigden fans en volgers op sociale media aan ervoor te zorgen dat ze kunnen stemmen bij de 'midterm-verkiezingen' in november, wanneer een deel van de Senaat herkozen wordt en het hele Huis van Afgevaardigden vervangen wordt.

Pearl Jam deelde een filmpje van een concert in de staat Montana, waar frontman Eddie Vedder de menigte toesprak over het belang van stemmen.

John Legend: Laat je stem horen

Josh Gad vroeg zijn volgers op Twitter iedereen in hun familie en vriendenkring aan te sporen zich te registreren. Ook zanger John Legend riep zijn volgers via Twitter op om hun stem te laten horen.

'De toekomst is stemmen'

Common deelde een oproep van Michelle Obama op Twitter, waarin Susan Sarandon haar volgers toesprak: "We kunnen de toekomst veranderen, want de toekomst is stemmen."

Zender HBO maakte een filmpje met sterren uit onder meer Westworld en Silicon Valley die een luisterend oor boden, met de boodschap: "Er is een stem die gehoord moet worden. De jouwe."