De kinderprogramma's Bommetje, De Eindmusical en De Viral Fabriek zijn genomineerd voor een Gouden Stuiver, de publieksprijs voor het beste jeugdprogramma.

De prijs wordt op 11 oktober uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Amsterdam. Vorig jaar won de jeugdserie Brugklas.

Bommetje en De Eindmusical zijn programma's van AVROTROS. De Viral Fabriek is van Nickelodeon. De spelshow Bommetje bestaat uit waterspellen, waaronder een megaschans, en wordt gepresenteerd door Ron Boszhard. Vorig jaar was Bommetje XXL voor de eerste keer genomineerd voor een Gouden Stuiver.

De Eindmusical is, net als Brugklas, een zogeheten scripted-realityserie. Dat genre lijkt in eerste instantie op reality-tv, maar in werkelijkheid zijn het acteurs die acteren aan de hand van een script.

De serie draait om kinderen uit een groep 8 die in een vakantiehuis toewerken naar het muzikale afscheid van de basisschool en daarbij te maken krijgen met onderwerpen als verliefdheid, pesten en heimwee.

De leerlingen worden bijgestaan door onder anderen Maurice Wijnen (musicalexpert), Carline Brouwer (regisseur van o.a. The Bodyguard), Patrick Martens en Rein van Duivenboden.

De Viral Fabriek is een wekelijkse show van Nickelodeon waarin nieuwe jonge YouTube-talenten de strijd met elkaar aangaan onder leiding van bekende YouTubers. De Viral Fabriek wordt gepresenteerd door Nienke van Dijk en Stef Poelmans.