​Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Reportageserie: Sophie In De Mentale Kreukels

20.25-21.15 uur op NPO 3

Slaapgebrek is funest voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Maar hoe voorkom je dat je na een paar nachten doorhalen mentaal niet instort? Sophie Hilbrand gaat op bezoek bij Floortje Dessing.

Netflix kwam afgelopen week ook weer met een waslijst aan verse content. Bekijk hier de nieuwe Netflix-films en series.

Juridisch programma: De Rijdende Rechter

22.35-23.00 uur op NPO 1

De motorscooter van Rob Vermaat is na drie jaar al kapot en de reparatiekosten zijn 1.135 euro. Een fabrieksfout, vindt Rob. De importeur vindt van niet. Wat zeggen de wetboekjes over deze ingewikkelde kwestie? En wordt het net zo opmerkelijk als deze spraakmakende Rijdende Rechter-zaken?

Film: Burn After Reading

20.30-22.20 uur op SBS9

De film begint redelijk onschuldig met CIA-analist Osborne Cox (John Malkovich). Hij wordt ontslagen en zet zijn memoires op papier, die dan worden gestolen door sukkels Chad en Linda (rollen van Brad Pitt en Frances McDormand). Een keur aan bekende acteurs (recensie) leeft zich uit in het zichzelf voor schut zetten en dat is een genot om naar te kijken.

Check ook vooral wat er deze maand op nieuw op Netflix staat.

Documentaire: 2Doc: Inside Lehman Brothers

23.15-0.25 uur op NPO 2

Op 15 september 2008 wordt de financiële dienstverlener Lehman Brothers failliet verklaard. Met 613 miljoen dollar aan schulden en wereldwijd 25.000 werknemers in dienst, is het faillissement het begin van een ineenstorting van de wereldeconomie.

Realityprogramma: Beter Laat Dan Nooit

20.30-21.30 uur op RTL4

Willibrord Frequin, Peter Faber, Gerard Cox en Barrie Stevens pakken samen met Olcay Gulsen hun biezen voor een bijzondere roadtrip door Japan, Thailand, Sri Lanka en deze week Vietnam. Cox is dolblij en trakteert de hele bende op een chique hotelovernachting en een adembenemende motortocht in Hanoi.