CBS News heeft een producent van het actualiteitenprogramma 60 Minutes ontslagen nadat hij Jericka Duncan had bedreigd. Jeff Fager werd door de journalist aan de tand gevoeld over ongewenste aanrakingen tijdens bedrijfsfeestjes, maar de producent was daar niet van gediend.

De journalist kreeg van Fager een scherp antwoord op haar vragen. "Wees voorzichtig. Er zijn mensen ontslagen voor hun pogingen me te beschadigen. Als jij zonder eigen commentaar doorgaat deze schadelijke claims, wordt dat een serieus probleem."

Volgens Fager, die 36 jaar werkzaam was bij CBS News, wilde er hij met zijn tekst voor zorgen dat Duncan "evenwichtig en eerlijk" zou berichten. Directeur David Rhodes heeft Fager per direct ontslagen, omdat hij interne gedragsregels schond die "voor iedereen en op elk niveau" gelden.

Fager betreurt zijn vertrek bij de omroep, zo zegt hij tegen CNN. "Mijn taal was hard en hoewel journalisten voortdurend harde eisen stellen aan eerlijkheid, leidt mijn tekst na 36 jaar tot beëindiging van de samenwerking. Dat zou niet moeten mogen, maar het is wel gebeurd."

Het is voor CBS News de derde grote naam die vertrekt. Eerder werd presentator Charlie Rose ontslagen nadat hij door acht vrouwen beschuldigd werd van ongewenste intimiteiten. Een aantal dagen terug stapte topman Leslie Moonves op. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan ongewenste aanrakingen en fysieke intimidatie.