Glennis Grace heeft een plaats in de finaleronde van talentenjacht America's Got Talent weten te bemachtigen.

In de nacht van woensdag op donderdag werd bekend dat Grace, die in de halve finale het nummer This Woman's Work van de Britse zangeres Kate Bush ten gehore bracht, door is naar de laatste ronde van de talentenjacht. Ze kreeg hierna een staande ovatie.

Grace liep het risico geëlimineerd te worden; drie andere acts waren al gered door het aantal stemmen dat ze sinds de halve finale hadden gekregen en één andere act was door de jury gekozen. De vijfde act die door zou gaan, moest het hebben van stemmen die tijdens de bekendmaking nog binnenkwamen. Grace was uiteindelijk die gelukkige.

"Naar mijn mening heeft Amerika vanavond de juiste keuze gemaakt. Dat denk ik echt", aldus jurylid Simon Cowell over de plaatsing van Grace. "Het was een lastige avond, maar Glennis heeft haar plek in de finale zo erg verdiend."

Meteen nadat ze te horen kreeg dat ze door was naar de finale, was Grace opgelucht en blij. "Dank dat jullie me gered hebben", richtte ze zich tot het Amerikaanse publiek. "Ik ben zo blij dat ik naar de finale mag, dat was mijn doel."

De zangeres mag op 18 september als een van de tien acts haar opwachting maken in de finale van de talentenjacht. De winnaar van het dertiende seizoen van America's Got Talent, die een dag na de finale bekendgemaakt wordt, gaat er vandoor met 1 miljoen dollar en een show in Las Vegas.

Jury lyrisch over optreden Grace in halve finale

Jurylid Cowell was na haar optreden in de halve finale van een dag eerder lyrisch over de zangeres. "Je stem is prachtig, de keuze voor het nummer was fantastisch. En zien hoe je zoon en jij met elkaar omgaan is heel emotioneel."

Collega Mel B kwam in eerste instantie niet verder dan "yes, yes, yes". "Dit is een van mijn lievelingsnummers en jij zong het zo mooi. Iedere noot was perfect, de manier waarop je het bracht, hoe je eruitziet, echt alleen maar ja!", aldus de ex-Spice Girl.

"Ik kan dat 'ja' alleen maar voortzetten", aldus Heidi Klum. "Ieder moment met jou is een speciaal moment, een gedenkwaardig moment. Iedere keer laat je ons weer zien dat jij in de finale moet staan. Je verdient het, je bent fantastisch."

Zangeres maakte indruk in eerdere rondes

In de eerdere rondes van het programma maakte ze indruk met het lied Nothing Compares 2 U van Prince en Never Enough uit de filmmusical The Greatest Showman. In haar eerste auditie zong Grace Run to You van Whitney Houston.

Vorige week was de eerste halve finale te zien en werden de eerste vijf acts die tot de finale zijn toegelaten al bekend.

Onder de in totaal tien finalisten zijn naast Grace drie andere zangers: Daniel Emmet, Michael Ketterer en Courtney Hadwin. Verder zijn illusionist Shin Lim, violist Brian King Joseph, stand-upcomedians Samuel J. Comroe en Vicki Barbolak, acrobatengroep Zurcaroh en trapeze-act Duo Transcend door naar de finale.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!