De hoofdredactie van het nieuwsblog GeenStijl is in gesprek met de Vlaamse uitgever Mediahuis om zichzelf uit te kopen.

Bronnen melden aan website Villamedia dat Mediahuis af wil van website GeenStijl, en zou de hoofdredactie hierbij zelfs een geldbedrag meegeven.

TMG kan in een reactie aan NU.nl bevestigen dat de twee partijen inderdaad momenteel met elkaar in gesprek zijn. Er is echter nog niet definitief besloten of GeenStijl straks zelfstandig verdergaat.  

Adjunct-hoofdredacteur Bart Nijman "kan en wil daar niets over zeggen", laat hij weten in een reactie aan de mediawebsite. "Ik wil eerst meer zekerheid. De verkoop van GeenStijl zal wel voor eind dit jaar rond zijn, ja. En ik kan ook veilig bevestigen dat Dumpert geen deel van de deal zal uitmaken."

Mediahuis zag geen rol voor GeenStijl bij uitgeverij

In mei klonken de eerste geruchten dat TMG het nieuwsblog wil verkopen. De uitgever zou een investeringsbank hebben ingeschakeld om de overeenkomst te sluiten.

In juni vorig jaar zei topman Gert Ysebaert van Mediahuis, toen net de nieuwe eigenaar van TMG, geen rol voor de website GeenStijl bij zijn uitgeverij te zien. "We willen ons concentreren op professionele journalistiek, en daar hoort een bepaalde ethiek bij. Ieder weldenkend mens moet tegen dit soort teksten zijn."

GeenStijl kwam in opspraak vanwege teksten die volgens sommigen als seksistisch werden gezien.

De discussie ontstond na een column van NRC-columniste Rosanne Hertzberger, waarin zij adverteerders ervan bewust wilde maken dat zij op sites van GeenSijl adverteren waar seksisme voorkomt. GeenStijl is net als videoplatform Dumpert onderdeel van TMG.