Glennis Grace zal dinsdagavond tijdens de halve finale van America’s Got Talent weer een ballad gaan vertolken. De titel houdt zij nog geheim, maar "er zit zeker een hoge noot in".

"Het is een nummer dat mijn leeftijdgenoten goed kennen", geeft de 40-jarige zangeres als hint in gesprek met RTL. De outfit van Grace staat nog niet vast. "Daar hopen we vandaag een klap op te gaan geven. Je kan je niet voorstellen hoeveel mensen zich daarmee bemoeien; het is een enorm gedoe. Maar het wordt iets spannenders dan de vorige keer."

De laatste anderhalve dag voor haar optreden bestaat vooral uit repeteren. "Je hebt maar negentig seconden om jezelf te bewijzen. Je kan niets aan het toeval overlaten. Elk detail wordt van tevoren bedacht en geoefend."

Zenuwen voor het optreden voelt Grace niet. "Dat komt pas vijf minuten van tevoren. Dan opeens realiseer je wat je gaat doen en hoeveel mensen er kijken. Tot die tijd ben ik er eigenlijk redelijk relaxed onder."

Over haar kansen durft ze niets te zeggen. "Maar als je zo dichtbij bent, wil je natuurlijk ook wel in die finale terechtkomen."