Boer Zoekt Vrouw had bijna niet het tienjarig jubileum van het programma gehaald. Presentatrice Yvon Jaspers schermde met het afblazen van het tiende seizoen nadat haar andere programma Onze Boerderij op het spel stond.

"Ik heb het bij de KRO zelfs zo hard gespeeld door te zeggen: 'jongens, ik maak geen Boer zoekt Vrouw meer als ik niet ook Onze Boerderij mag maken'", vertelt Jaspers tijdens de jaarlijkse boerenbijeenkomst van ForFarmers, staat in een persbericht.

Uiteindelijk ging de omroep toch overstag en komt er een tweede seizoen van Onze Boerderij, waarin de presentatrice het échte boerenleven induikt en ze onderzoekt hoe het is om in deze tijd een agrarisch bedrijf te runnen. 

"Ik ben daar ongelooflijk blij mee. Want behalve de liefde gebeurt er zoveel met onze Nederlandse boeren wat ons als Nederlanders allemaal aan gaat", besluit de presentatrice.

Vooralsnog staan er zes afleveringen gepland voor het tweede seizoen van Onze Boerderij. Het tiende seizoen van Boer zoekt Vrouw start aanstaande zondag.