Bijna twee miljoen mensen hebben donderdagavond naar de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder bij het Nederlands elftal gekeken. De oefeninterland tegen Peru, uitgezonden door NPO 1, werd door Oranje met 2-1 gewonnen.

Met ruim 1,8 miljoen kijkers voert de wedstrijd de lijst met best bekeken programma's van de dag aan, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ook de nabeschouwing staat met bijna 1,6 miljoen kijkers in de top 25.

Recordinternational Sneijder ging in zijn 134e en laatste wedstrijd voor de nationale ploeg na een uur naar de kant en werd na afloop gehuldigd in de Johan Cruijff ArenA.

Het RTL Late Night van Twan Huys wist de hoogste kijkcijfers tot nu toe te behalen dankzij het interview met de voormalige pornoactrice Stormy Daniels, die beweert seks te hebben gehad met de Amerikaanse president Donald Trump. De uitzending werd door 568.000 mensen bekeken, ruim 100.000 kijkers meer ten opzichte van de dag ervoor.

Ondanks de hoge kijkcijfers legde RTL Late Night het wederom af tegen Jeroen Pauw. Naar zijn talkshow Pauw keken 884.000 kijkers mensen.

Ook Expeditie Robinson deed het donderdag goed. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van het RTL5-programma was goed voor bijna 1,3 miljoen kijkers. Vorig jaar trok de start van een nieuw seizoen Expeditie Robinson bijna 1,1 miljoen kijkers.