​Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Amusement: Dit Was Het Nieuws

23.05-23.55 uur op NPO 1

Bobsleeër Akwasi Frimpong en Langs de Lijn-commentator Arman Avsaroglu zijn de eerste gasten in het nieuwe seizoen van Dit Was Het Nieuws. Samen met Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek nemen ze de komende weken het nieuws weer onder de satirische loep.

Documentaire: 2Doc: Het beste voor Kees

20.20-22.00 uur op NPO 2

Camera's volgen de 49-jarige Kees, die een stoornis in het autistisch spectrum heeft. Hij woont bij zijn bejaarde ouders in huis om zo zijn obsessies onder controle te houden. Maar hoelang is dit voor zijn ouders nog vol te houden? Net als bij Het beste voor Kees blijven ook deze docu's lang door je hoofd spoken.

Dramafilm: The Color Purple

20.00-23.20 uur op Net5

Cellie (Whoopi Goldberg) wordt uitgehuwelijkt aan een oudere man die haar als slaaf ziet en misbruik van haar maakt. Ondanks wat melodrama en langdradigheden blijven de personages uit Alice Walkers boek boeiend en levendig in dit drama (recensie).

Actiefilm: The Incredible Hulk

20.30-22.45 uur op Veronica

Wetenschapper Bruce Banner struint onopvallend de aarde af op zoek naar een middel dat voor genezing van zijn alter ego de Hulk kan zorgen. Maar de oorlogszuchtige lieden die zijn krachten maar al te graag willen misbruiken laten hem niet met rust. Actie, spektakel en humor lossen de diepgang af.

Liever films kijken in je eigen tijd? Dit zijn de Netflix-releases van september!

Misdaadserie: Professor T

21.25-22.15 uur op ÉÉN

Jasper Teerlinck werkt als consultant voor de politie en doet dat al twee seizoenen tamelijk briljant. Vanavond gaat het verder en zie je wat de gevolgen van T.'s daden zijn. Hij belandt in de gevangenis en moet aldaar zijne vege lijf zien te redden.