Toine van Peperstraten bereidde zich op zijn deelname aan Expeditie Robinson voor door met verschillende oud-kandidaten te praten, maar had niet altijd iets aan de tips die hij kreeg.

De vijftigjarige sportpresentator sprak verschillende mensen uit de sportwereld, onder wie Anouk Hoogendijk en Richard Witschge. "Ik heb heel veel tips en tricks gekregen, maar sommige dingen pakken totaal anders uit", vertelt Van Peperstraten, die eerder meedeed aan Wie is de Mol?, aan NU.nl.

"Zij (Hoogendijk en Witschge, red.) hadden bijvoorbeeld geslapen op het strand en hadden zich helemaal ingepakt tegen de zandvlooien, terwijl wij eigenlijk niet op het strand hebben geslapen en een soort verhoging hadden gebouwd. Dus aan sommige trucs heb je niet zo veel."

Verder werd tegen Van Peperstraten gezegd dat hij rekening moest houden met slaapgebrek, weinig eten en verveling. Dat laatste ging hij te lijf door veel te praten met andere kandidaten, onder wie zangeres Famke Louise en voormalig hordeloper Gregory Sedoc.

"Ik heb een brede interesse en kan me goed verplaatsen in andere disciplines, dus ik vond het heel leuk om bijvoorbeeld met Famke Louise te praten over haar socialemediabeleid en wat zij wel en niet doet in de opnamestudio."

Presentator wilde aan gejaagd bestaan ontsnappen

Een van de redenen dat Van Peperstraten meedeed was dat hij eens aan zijn drukke agenda wilde ontsnappen. "Ik leid een vrij gejaagd bestaan, de ene afspraak volgt de andere op. Ik wilde kijken hoe het op zo'n eiland is zonder alle communicatie en drukke agenda."

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is vanaf donderdagavond op RTL5 te zien.