Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Misdaadserie: Flikken Rotterdam

20:35-21:30 uur op NPO 1

De spin-off van Flikken Maastricht, een van de beste Nederlandse tv series, gaat weer van start. De dood van Ben Slachter en zijn verraad aan zijn collega's heeft diepe sporen nagelaten in het team. Zelfs zó diep, dat Lieve in dit nieuwe seizoen overplaatsing heeft aangevraagd en het team uiteen dreigt te vallen. 

Realityprogramma: Hello Goodbye

22:20-23:00 uur op NPO 1

Bijna tien jaar lang was Joris Linssen niet weg te slaan uit de vertrek- en aankomsthal op Schiphol. Klaas Drupsteen werd ingevlogen, en na een seizoen alweer uitgezwaaid. Ook de combinatie van Joris met Yvon Jaspers was geen lang leven beschoren en dus doet hij het voor het tweede seizoen op rij weer alleen.

Reis eerst nog even de wereld rond met de allerbeste reisshows op Netflix.

Actiefilm: Kick-Ass 2

20:30-22:30 uur op SBS9

Nu Kick-Ass beroemd is geworden, ontstaat er een nieuwe groep doe-het-zelf-superhelden die de wereld wil redden. Kick-Ass sluit zich aan bij deze amateurs. Ietwat tegenvallend vervolg (recensie) op het sublieme Kick-Ass, maar het hapt toch lekker weg.

Talkshow: De Hofbar

22:50-23:20 uur op NPO 2

Hij terroriseerde jarenlang het Binnenhof met zijn gepeperde vragen en roze microfoon, tot frustratie van menig politicus. In De Hofbar gaat Rutger Castricum minder voor de oneliners en meer voor de inhoud. De opzet is hetzelfde: een interview met belangrijke personen uit Den Haag. 

Kijk je liever op Netflix? Dit zijn de Netflix-releases van september!

Kennisquiz: 2 voor 12

20:25-21:10 uur op NPO 2

In een nieuw seizoen van BNNVARA's kennisquiz 2 voor 12 nemen twee duo's het als vanouds tegen elkaar op in een ronde van twaalf vragen. Wie het antwoord schuldig moet blijven, kan het opzoeken in de stapel virtuele encyclopedieën. Astrid Joosten leidt de show in goede banen.