Sommige woordvoerders van de politie gaan vanaf vrijdag nog maar nauwelijks communiceren over incidenten. Dat gebeurt als onderdeel van de cao-acties, laten de vakbonden weten. 

De politie voert actie voor een verlaging van de werkdruk en een hoger salaris.

De bonden hebben woordvoerders van de diverse eenheden opgeroepen geen persberichten meer te plaatsen op de website www.politie.nl, waar dat normaliter dagelijks wel gebeurt.

Ook sommige socialemediakanalen, zoals Facebook en Twitter, worden mogelijk op zwart gezet. Persalarmen, nieuwsberichten in geval van grote incidenten, worden nog wel gecommuniceerd.

Het is niet duidelijk hoeveel agenten gehoor zullen geven aan de oproep van de bonden.

Agenten voerden al eerder actie bij voetbalwedstrijden

De politie voert al tijden actie voor een betere cao. De afgelopen dagen werd er onder meer actiegevoerd bij treinstations in Amsterdam en Utrecht en bij de Tweede Kamer.

Ook werd er actiegevoerd tijdens de wedstrijd van PSV tegen het Wit-Russische BATE Borisov. Agenten beperkten op woensdag 29 augustus de toegang tot de binnenstad, met vertragingen op de toegangswegen tot het centrum tot gevolg.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!