Henk Blok blijft Radio 538 toch trouw. De nieuwslezer kondigde vorige week aan over te stappen naar de nieuwe ochtendshow van Mattie Valk en Marieke Elsinga op Qmusic, maar is teruggekomen op dat besluit.

"Ik zou naar Mattie en Marieke gaan, allemaal hartstikke leuk, andere mensen om me heen", legde Blok dinsdagochtend uit in de radioshow van Edwin Evers, waarvoor hij al vijftien jaar werkt. "Maar soms besef je pas na het maken van een keuze wat je gaat missen."

De nieuwslezer zegt goede gesprekken te hebben gevoerd met Frank Dane, de opvolger van Evers bij Radio 538. "Hij heeft me enorm weten te raken met zijn passie voor zijn ochtendshow. Ik vind het heel stoer van Frank dat hij jou als luistercijferkanon wil gaan opvolgen", richtte hij het woord tot Evers. "Daar wil ik hem bij gaan helpen."

Blok: 'Soms besef je pas na een keuze wat je gaat missen'
158
Blok: 'Soms besef je pas na een keuze wat je gaat missen'

Qmusic vindt het jammer

Qmusic laat weten verbaasd te zijn dat Blok "na het tekenen van zijn contract en het uitspreken van zijn enthousiasme" toch heeft besloten bij Radio 538 te blijven. "We vinden het jammer, maar bouwen gewoon verder aan onze mooie programmering."