Twan Huys was maandagavond voor het eerst te zien in RTL Late Night. Het programma heeft naast een nieuwe presentator ook een ander decor. Ook de openingstune is nieuw.

Huys lichtte zijn "première" als Late Night-presentator niet verder toe tijdens de opening van het programma. 

Voetballer Wesley Sneijder, zangeres Shirma Rouse en oud-Apache-piloot Roy de Ruiter waren maandag de gasten in de eerste Late Night die werd uitgezonden nadat Humberto Tan afscheid moest nemen van het programma. 

Huys zei eerder dat hij wil dat RTL Late Night meer aanhaakt bij het gesprek van de dag. Het programma heeft daarom twee nieuwe elementen. Zo gaat Lex Uiting (ex-BNNVARA) dagelijks "op geheel eigen wijze het land in om filmpjes te maken voor het programma".

Aan tafel zal Marloes Lemson als politiek duider en verslaggever bij de talkshow aanschuiven. Ze is de tweede Nieuwsuur-collega die samen met Huys de overstap naar de commerciëlen maakt. Eerder stapte de vaste eindredacteur Marij Janssens al over.

Ook het logo heeft een nieuw jasje gekregen. Het paarse beeldmerk is voor het nieuwe tv-seizoen omgetoverd tot een vierkant oranje logo. Het liveprogramma komt niet meer uit hotel Schiller, maar vanuit De Hallen in Amsterdam. Het nieuwe decor heeft volgens Huys veel weg van een New Yorkse loft. Een knipoog naar de band van Huys met de Verenigde Staten. Hij was daar jaren correspondent.