Michiel Veenstra is gekozen tot Online Radio Ambassadeur 2018. Dinsdag 4 september wordt de prijs uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Het is voor het eerst dat in Nederland prijzen worden uitgereikt voor internetradiomakers en podcasters. De jury bestond uit onder anderen Adam Curry, Isabelle Brinkman en Erik de Zwart.

Veenstra is erg blij met de uitslag: "Wow, wat een ontzettend grote eer! Ik weet wie er in de jury zitten en die heb ik hoog zitten. Ik zal mij nog harder gaan inzetten voor de kracht en schoonheid van podcasting."

De radio-dj is al jaren bezig met het maken van programma's voor internetradio. Ook maakt hij meerdere podcasts, waaronder Michiel Met, D-Tales en V2 Podcasts.

Eerder schreef de dj ook al geschiedenis door als eerste radiomaker ter wereld een radioprogramma te presenteren vanaf de Noordpool.

De award voor Online Radio Ambassadeur wordt uitgereikt tijdens de Dutch Media Week, gepresenteerd door De Zwart. Dan wordt ook bekendgemaakt wie de winnaars zijn van Beste Online Radiostation, Beste Podcast en Beste Presentator.