Domien Verschuuren, een van de laatste boegbeelden van de succesjaren van NPO 3FM, heeft afscheid genomen van de radiozender. Na twaalf jaar trouwe dienst presenteerde hij vrijdagochtend zijn laatste programma.

Verschuuren stipte ook de huidige lage luistercijfers van de zender aan. Hij is ervan overtuigd dat het kabbelende 3FM weer opkrabbelt. "Ik weet dat het goed komt. Maandag begint een nieuwe periode. Het station komt erbovenop en wordt sterker dan ooit. Misschien dat ik wel spijt krijg dat ik nu weg ga."

De dj vertrekt naar Qmusic, waar hij later dit jaar een middagprogramma gaat maken.

In de laatste uren werd uitgebreid stilgestaan bij het naderende afscheid. Zo trad zanger Waylon op, die Verschuuren "een van de weinige dj's noemde die hem altijd volledig heeft gesteund", en werden er oude fragmenten uit zijn tijd bij 3FM uitgezonden.

Er kwamen onder meer stukjes uit zijn eerste uitzending in 2006 en memorabele fragmenten uit het Glazen Huis langs met onder anderen het aandoenlijke meisje Lot en 'nagellakjongen' Tijn.

In zijn slotwoorden bedankte Verschuuren iedereen die hem achter de schermen heeft bijgestaan en in het bijzonder zijn sidekicks Puck van den Hoogen en Bas Louissen, met wie hij sinds november 2016 de ochtendshow maakte. De dj had naar eigen zeggen lang nagedacht over zijn woorden maar "de dj is niet groter dan de radiozender", zei hij. "De radio gaat gewoon verder."

Droom die uitkwam

Verschuuren noemde de kans die hij bij 3FM kreeg "een droom" die uitkwam. "Ik heb er de liefde leren kennen, mijn beste vrienden. Maar dit is het moment om mijn vleugels uit te slaan", aldus de presentator. 

Licht geëmotioneerd vertelde Verschuuren vervolgens dat 3FM "voor altijd" een speciaal plekje in zijn hart heeft. "3FM you're my achilles heel", zo waren zijn laatste woorden alvorens de plaat Achilles Heel van Toploader in te starten.