Gerard Ekdom is 'stiekem' eerder begonnen met zijn nieuwe radioshow. De radio-dj zou volgende week zijn debuut maken op Radio 10, maar is maandagochtend al te horen met Ekdom in de Morgen.

"Meer dan twee maanden vrij is niks voor mij", meldt de dj schuldbewust. "De vakantie was achter de rug, mijn jongste is sinds vandaag weer naar school en ik wilde ook gewoon weer aan de slag. Ik begon het echt te missen. Dus ik heb mijn team opgetrommeld en gezegd: we beginnen stiekem alvast."

Ekdom was eind juni voor het laatst te horen op NPO Radio 2. Hij nam met een feest afscheid van de zender waarvoor hij bijna drie jaar tussen 6.00 uur en 9.00 uur Ekdom in de ochtend maakte. Ekdom maakte in april bekend over te stappen naar Radio 10, omdat werken bij een commerciële zender makkelijker te combineren is met zijn andere projecten. Zo heeft hij een eigen YouTube-kanaal en wijnmerk.

Ekdoms vertrek bij NPO Radio 2 betekende ook zijn afscheid van de publieke omroep. Daar was hij zijn hele carrière aan verbonden. Gerard begon in 1998 bij 3FM, de zender die hij in 2015 na zeventien jaar verruilde voor NPO Radio 2.

Ochtendradio verandert niet alleen bij Radio 10

Bij Radio 10 neemt Ekdom de plek over van Lex Gaarthuis. Laatstgenoemde schuift door naar de avond van de zender. De ochtendshow van NPO Radio 2 is sinds begin juli in handen van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte.

Niet alleen de ochtenden op NPO Radio 2 en Radio 10 veranderden. Ook 3FM krijgt na de overstap van Domien Verschuuren naar Qmusic een nieuwe ochtendshow. Vanaf volgende week is Sander Hoogendoorn 's ochtends bij 3FM te horen.

Verschuuren krijgt een middagprogramma op Qmusic. Ook die zender heeft een nieuw geluid in de ochtend. Mattie Valk krijgt bijstand van Marieke Elsinga, Mattie + Marieke gaat eveneens volgende week maandag van start.

Gerard Ekdom begint week met radioshow op Radio 10
40
Gerard Ekdom begint week met radioshow op Radio 10