Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Reportageserie: Verborgen verleden

19.35-20.25 uur op NPO 2

Jochem Myjer heeft koninklijk bloed. Althans, de hyperactieve komiek twitterde ooit dat hij familie zou zijn van Willem van Oranje. "Bij stamboomonderzoek van onze familie blijk ik af te stammen van Willem de Zwijger!" Zijn stamboom schijnt verrassender in elkaar te steken dan Jochem ooit had kunnen vermoeden.

Documentaire: 2Doc Kort: Terug naar af

22.35-22.55 uur op NPO 2

Werkloos keren de zussen Marianna en Julia in 2013, na vier jaar crisis, vanuit Athene terug naar hun geboortegrond bij Kalamata. Ze bouwen er een nieuw bestaan op als olijfboeren. Maar dan wordt, in lijn met de Europese voorschriften, besloten dat de olijven die ze telen niet langer verplicht uit hun streek hoeven te komen.

Liever iets op Netflix? Dit zijn de 5 beste documentaires die je daar kan kijken.

Reality: Skin Tight

18.00-19.00 uur op TLC

Ariel is 23 jaar en viel maar liefst 118 kilo af. Ze komt erachter dat ze al die overtollige huid zo mogelijk nog minder aantrekkelijk vindt dan de obesitas die ze versloeg. Hetzelfde geldt voor Chantae, die 101 kilo kwijtraakte. Ook zij ziet nog maar één oplossing: de overtollige huid operatief laten verwijderen.

Film: Schatjes!

20.30-22.35 uur op SBS9

Een helikopterpiloot woont met zijn vrouw en vier kinderen vlakbij de basis. Terwijl vader druk is met zijn werk en moeder de tennisleraar van haar dochter najaagt, komen de kinderen in opstand. De zwarte humor, het hoge tempo en het originele scenario zorgen ervoor dat de film met Peter Faber een van de bioscoophits van dat jaar werd.

Film: Last Vegas

20.30-22.40 uur op RTL 8

Het contact tussen vier jeugdvrienden is behoorlijk verwaterd tegen de tijd dat ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. De draad wordt weer opgepikt als een van hen gaat trouwen en de andere krasse knarren worden uitgenodigd voor zijn vrijgezellenfeest in Las Vegas. Vooral leuk om de oude acteerrotten hun ding te zien doen. Met onder anderen Morgan Freeman, Kevin Kline en Michael Douglas.

Liever naar andere acteurs kijken? Dit zijn de beste acteurs van deze eeuw!