​Nog op zoek naar een goede film, serie of reportage voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Film: The Grand Budapest Hotel

23.25-1.00 uur op NPO 2

De conciërge van een statig logement kampt tussen de twee wereldoorlogen met vergane glorie, maffe gasten en de diefstal van een kostbaar schilderij. Je wilt af en toe even kunnen terugspoelen gezien het hoge tempo van de soms uiterst lange, droogkomische dialogen. Met onder meer Ralph Fiennes en Bill Murray.

Muziek: De Nederlandse Muziektest

20.40-22.10 uur op NPO 3

Onder meer Patty Brard, René Froger, Frans Duijts, Brace en Dave Roelvink worden getoetst op hun kennis over de Nederlandse muziek. 

Hoe groot is jouw muziekkennis? Dit zijn de 10 best muziekvideo’s ooit!

Reportageserie: Italy’s Invisible Cities

21.00-21.50 uur op Canvas

Maar weinig dingen buiken zo lekker uit na een bordje spaghetti bolognese als kijken naar Michael Scott die op zoek gaat naar 2.500 jaar verborgen geschiedenis in Napels. Onder de grond ontdekt hij hoe de vulkaan Vesuvius gelinkt werd aan de "onderwereld".

Liever op Netflix kijken? Dit zijn de nieuwe Netflix-releases van augustus.

Film: Dumb and Dumber To

20.30-22.40 uur op RTL 7

Het duurde ruim twintig jaar voordat het melige Dumb and Dumber, met Jim Carrey en Jeff Daniels, het vervolg kreeg dat het verdiende. Het verhaal over de zoektocht naar de ook niet zo snuggere dochter van Harry is bijzaak in een dodelijk leuke opeenstapeling van hilarische, soms wat flauwe situaties en grappen.

Kookprogramma: Jamie Cooks Italy

17.00-18.00 uur op 24Kitchen

Spaghetti carbonara, gevulde focaccia, risotto, tiramisu met limoncello. Loopt het water je al in de mond? Dan kun je maar beter inschakelen op 24Kitchen, want daar laat Jamie Oliver zien hoe hij die gerechten klaarmaakt.