Veronica Inside heeft vrijdagavond iets minder kijkers getrokken dan vorige week. Naar de voetbaltalkshow van presentator Wilfred Genee en vaste analisten Johan Derksen en René van der Gijp keken 460.000 kijkers.

Dat waren er ruim 200.000 minder dan afgelopen maandag, blijkt zaterdag uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het praatprogramma, dat in het verleden onder de noemer Voetbal Inside te zien was bij RTL 7, startte vorige week vrijdag op Veronica. Hoewel de formule van de show hetzelfde bleef, was er wel een verandering in de opstelling aan tafel.

Presentator Genee ruilde van plek met Derksen, die nu links aan tafel zit. Aan het einde van de uitzending van vrijdag besloten de twee toch weer hun oude, vertrouwde plekje op te zoeken. "Ik zit hier veel prettiger, omdat ik hier al die jaren gezeten heb", stelde Derksen.

Verder blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek dat de laatste aflevering van Professors op pad door 319.000 mensen werd bekeken. In de zesdelige Omroep MAX-serie ging Pieter van Vollenhoven met zijn goede vriend professor Joop Schamineé de Nederlandse natuur in, om de kijker mee te nemen naar bijzondere plekjes.

Het best bekeken programma van vrijdag was het NOS Journaal van 20.00 uur met 1,4 miljoen kijkers. Kennisquiz 1 tegen 100 (1,3 miljoen) en De slimste mens (1,2 miljoen) completeren de top drie.