Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

BBC gaat niet in hoger beroep in zaak-Cliff Richard

Cliff Richard kan de juridische strijd tegen de BBC achter zich laten. De Britse omroep gaat niet in beroep tegen een uitspraak van de rechter over het schenden van Richards privacy.
Door BuzzE

De rechter bepaalde dat de omroep 210.000 pond (235.000 euro) smartengeld aan de zanger moet betalen.

Richard had de BBC aangeklaagd voor huisvredebreuk, omdat de omroep in 2014 live beelden had uitgezonden van een politie-inval in zijn huis.

De zanger werd destijds beschuldigd van kindermisbruik, maar daarvoor werd onvoldoende bewijs gevonden. In juni 2016 werd bekend dat hij niet werd vervolgd.

De BBC laat onderzoeken of de uitspraak van de rechter gevolgen heeft voor het journalistieke werk. "Het grondbeginsel van persvrijheid staat op het spel", zegt een woordvoerder van omroep.

Cliff Richard is volgens een woordvoerder blij met het besluit van de BBC. Hij "hoopt dat de lopende problemen snel kunnen worden opgelost".

In juli van dit jaar werd ook al duidelijk dat de BBC de juridische kosten van 850.000 pond (ruim 956.000 euro) van Richard betaalt.

De advocaat van de BBC noemde het gepast dat de omroep opdraait voor de juridische kosten die Richard moest betalen. De BBC gaat ook 315.000 pond (zo'n 354.000 euro) aan de politie uitkeren.


Lees meer over:
MediaBBCCliff Richard

Aanbevolen artikelen