Nog op zoek naar een goede film, serie of spelshow voor vanavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de tv-tips op een rij.

Reportageserie: Andere tijden sport

22.15-22.50 uur op NPO 1

Ellen van Langen deed 1 minuut en bijna 56 seconden over de 800 meter op de Olympische Spelen van Barcelona. Niet op de fiets, maar te voet. Heel Nederland zat huilend voor de buis, want het was voor het eerst sinds 54 jaar dat een Nederlander goud won op een loopnummer. In Andere Tijden Sport onder meer de dienstdoend commentator van toen: Theo Reitsma.

Zomergasten

20.15-23.25 uur op NPO 2

Na 31 sterke en minder sterke seizoenen moge het duidelijk zijn dat vanavond de beste avond ooit zal worden als Janine Abbring Louis van Gaal aan tafel krijgt. "Het zal een avond zijn over de mens en de coach", liet Van Gaal optekenen. "Voor mijn familie zal het herkenbaar zijn, voor de rest van Nederland eventueel een openbaring."

Film: Moneyball

23.25-1.30 uur op NPO 2

Billy Beane is manager van het honkbalteam de Oakland Athletics. Zijn team heeft een beperkt budget waardoor hij kiest voor een nieuwe strategie. Moneyball biedt een diepgaande en fascinerende blik in de mechaniek van de sport, die door de mooie rol van Brad Pitt een geloofwaardig menselijk gezicht krijgt.

Geinig: Brad Pitt lijkt op al z’n exen!

Film: Mission: Impossible – Rogue Nation

20.30-23.10 uur op RTL 7

Van alle Mission: Impossible-films heeft dit vijfde deel het eenvoudigste plot, maar dankzij de duizelingwekkende actie zit dat het kijkplezier geen moment in de weg. De serie staat bekend om zijn inventieve stunts, maar Tom Cruise verlegt opnieuw de grenzen.

Mission Impossible staat bekend om zijn fantastische stunts. Hier een lijst met de beste filmstunts ooit!

Reportageserie: Salvage Hunters: The Restorers

20.00-21.00 uur op Discovery Channel

Deze vier mannen zijn geobsedeerd door oude spullen. Zoals een Eames-stoel uit de jaren zestig, die ze weer in perfecte staat krijgen. Uiteraard om deze voor de hoofdprijs door te verkopen. Daarnaast pakt het kwartet een negentig jaar oude olielamp aan.