GeenStijl heeft onrechtmatig gehandeld toen het in februari 2017 een link naar een van de gelekte seksvideo's van Patricia Paay publiceerde. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woendag bepaald. 

De oud-zangeres ontvangt daarom een schadevergoeding van 30.000 euro.

Paay klaagde de website aan nadat een link naar een van de gelekte seksvideo's in februari 2017 werd gedeeld door twitteraar Eendevanger en vervolgens op GeenStijl werd geplaatst. De rechtbank heeft nu bepaald dat GeenStijl en de twitteraar daarmee onrechtmatig hebben gehandeld. De beelden werden zonder toestemming van Paay verspreid.

Hoewel de link binnen anderhalf uur werd verwijderd, eiste Paay via haar advocaat een schadevergoeding van 450.000 euro.

In een reactie zegt Langelaar tegelijk teleurgesteld en tevreden te zijn. "Belangrijk is dat zij veroordeeld zijn voor het plaatsten van dat filmpje. Het bedrag had ik wat hoger gehoopt. Materiële schade acht de rechter niet bewezen. Daarvoor kunnen we eventueel nog in hoger beroep gaan."

GeenStijl schrijft woensdag blij te zijn dat de "exhorbitante schadeclaim" is afgewezen. "Het plaatsen van een (embedded) link naar zeer eenvoudig vindbaar (en al via WhatsApp verspreid) materiaal op internet vindt GeenStijl iets anders dan het zelf publiceren van dat materiaal. De rechter velt daar een ander oordeel over."