Gary Lineker is de nieuwe aanvoerder op de lijst van de best betaalde medewerkers van de BBC. De Match of the Day-presentator en voormalig voetballer verdient bijna 2 miljoen euro per jaar.

Dat blijkt woensdag uit het jaarrapport van de BBC, waarin ook weer een lijst van grootverdieners is gepubliceerd.

De 57-jarige Lineker neemt de eerste plaats over van Chris Evans. De radio-dj was vorig jaar nog goed voor circa 2,5 miljoen euro, maar moest het afgelopen jaar inleveren. Toch verdient Evans nog steeds ruim 1,8 miljoen euro.

De gehele top tien bestaat uit mannen. Daartussen staat ook de naam van talkshowhost Graham Norton met een inkomen van ruim 690.000 euro. Zijn salaris voor The Graham Norton Show valt daar overigens niet onder. Dat wordt uitbetaald via zijn productiemaatschappij. Vorig jaar bedroeg dat zo'n 1,7 miljoen euro.

De best betaalde vrouw is opnieuw presentator Claudia Winkleman, die tussen de 419.000 en 430.000 euro voor haar werk krijgt.

Het afgelopen jaar lag de BBC meerdere keren onder vuur over salarissen. Zo nam een correspondent uit protest ontslag, omdat ze aanzienlijk minder betaald kreeg dan haar mannelijke collega's. De BBC heeft toegezegd de loonkloof tussen mannen en vrouwen te willen dichten.