Voordat Gordon in januari overstapt naar SBS6, maakt hij nog drie programma's voor zijn zender RTL. Naast The Voice Senior, zijn dat de programma's Screentest en Gordon in Wonderland, vertelde hij maandag in de uitzending van RTL Boulevard.

In The Voice Senior vormt Gordon vanaf vrijdagavond 24 augustus samen met Gerard Joling een coachduo.

In het programma Screentest gaat de presentator op zoek naar nieuw, onbekend presentatietalent. Gordon laat de deelnemers diverse opdrachten uitvoeren. De deelnemers worden bij de uitvoering van deze opdrachten op locatie en in de studio beoordeeld door een driekoppige jury, onder vast voorzitterschap van Robert ten Brink.

Gordon, die zestien jaar lang bij RTL te zien was, zei dat hij dit jaar afscheid wil nemen met het nieuwe programma Gordon in Wonderland. Dat is volgens een woordvoerder van RTL een programma waarin Gordon excentrieke types opzoekt en portretteert.

Over zijn nieuwe programma's die hij bij Talpa gaat maken, kan hij nog weinig zeggen. Wel laat de zanger weten dat Talpa aan een multimediaal platform werkt en dat hij het een uitdaging vindt om ook online programma's te gaan maken.