Gordon verlaat RTL om aan de slag te gaan bij Talpa Network. Bij het bedrijf van John de Mol heeft de 49-jarige presentator een contract voor vijf jaar getekend.

Talpa Network ontwikkelt in samenwerking met Gordon verschillende multimedia formats. Het debuut van Gordon bij SBS6 staat gepland voor januari 2019.

"We leven in een snel veranderend medialandschap en Talpa Network biedt creatieve contentmakers zoals ik op dit moment de beste mogelijkheden. Ik ga een nieuw avontuur aan met John de Mol en dat voelt enorm vertrouwd en goed. Bij Talpa Network gaat het gebeuren de komende jaren. Daar wil ik bij zijn", zegt de presentator in een persbericht.

"De komst van Gordon betekent voor ons niet alleen het binnenhalen van een grote TV-persoonlijkheid, maar ook van een heel aantal trouwe fans", aldus De Mol. "Fans die wij met de kracht van Talpa Network willen bereiken met content die ze raakt."

Programma's

Gordon was zestien jaar werkzaam bij RTL, waarin hij onder meer de programma's Gillend naar huis, Idols, Holland's Got Talent, Gordon & Joling over de Vloer, RTL BoulevardIt Takes 2 en zijn eigen trouwshow Gordon Gaat Trouwen... Maar Met Wie?. Zijn laatste programma voor de zender is The Voice Senior, waarin hij een jurykoppel vormt met Gerard Joling.

"Ik heb er lang over na moeten denken om deze stap te zetten. RTL is altijd enorm goed voor me geweest en ik heb mezelf als presentator en jurylid enorm kunnen ontwikkelen. Ik verlaat RTL met grote dankbaarheid."